Novosti i događaji


Prodaja nekretnine

Prodaje se Centar za smještaj i obrazovanje u centru Ivanić-Grada, Park Rudolfa Perešina 1. Više informacija u rubrici NABAVA – Prodaja imovine van upotrebe.

Crosco započeo bušenje s drugim postrojenjem za Bankers u Albaniji

Crosco je 04. lipnja 2018. započeo bušenje s postrojenjem Lyb-37 za Bankers Petroleum Albania Ltd.. Lyb-37 je drugo Croscovo postrojenje koje izvodi bušaće radove za tu kompaniju u Albaniji na poljima Patos Marinza i Kuçova u sklopu trogodišnjeg ugovora potpisanog u veljači 2018. Postrojenje Skytop-3 od sredine veljače izbušilo je 8 bušotina te će raditi do kraja rujna 2018. Crosco pruža usluge bušenja za Bankers od 2010. godine, a dosad je za njih izbušeno ukupno 368 bušotina.

CROSCO potpisao novi ugovor za bušenje u Albaniji

CROSCO je 02. veljače 2018. potpisao trogodišnji ugovor s kanadskom kompanijom Bankers Petroleum Albania Ltd. za izvođenje bušaćih radova s bušaćim postrojenjima Skytop-3 i Lyb-37 na poljima Patos Marinza i Kucova u Albaniji. Početak bušenja (spud-in) s postrojenjem Skytop-3 bio je 14. veljače 2018. te će radove izvoditi do 31. svibnja 2018. nakon čega će operacije preuzeti postrojenje Lyb-37. Crosco pruža usluge bušenja za Bankers od 2010. godine, a dosad je za njih izbušeno ukupno 360 bušotina.

CROSCO potpisao treći ugovor s kompanijom UGV

CROSCO, naftni servisi, d.o.o. potpisao je 22. prosinca 2017. godine treći ugovor za bušenje s ukrajinskom nacionalnom kompanijom Pjsc Ukrgasvydobuvannya (UGV) koja je jedan od najvećih naftno-plinskih operatora u Ukrajini. Prema tom ugovoru za Lot 2, predviđeno je bušenje šest bušotina u vrijednosti od 14,3 milijuna eura. Početak radova s bušaćim postrojenjem EMSCO-401 (1500 KS) planiran je za drugi kvartal ove godine.

CROSCO započeo bušenje prve bušotine u Ukrajini

CROSCO, naftni servisi, d.o.o., započeo je 21. rujna 2017. s postrojenjem EMSCO-605 bušenje prve bušotine u ukrajinskoj regiji Poltava. Na temelju dva ugovora potpisana ljetos s ukrajinskom nacionalnom kompanijom Pjsc Ukrgasvydobuvannya (UGV), koja je jedan od najvećih plinskih operatora u Ukrajini, Crosco će s dva postrojenja tijekom sljedeće tri godine izbušiti 12 bušotina u sklopu kampanje podizanja proizvodnje plina u Ukrajini. Crosco je trenutno prva međunarodna kompanija koja je započela s bušenjem, a pripremivši u kratkom roku postrojenje za rad... više

CROSCO potpisao ugovore s ukrajinskom nacionalnom kompanijom UGV

CROSCO, naftni servisi, d.o.o. potpisao je ugovore za bušenje s ukrajinskom nacionalnom kompanijom Pjsc Ukrgasvydobuvannya (UGV) koja je jedan od najvećih naftno-plinskih operatora u Ukrajini. Ugovor za Lot 10, kojim je predviđeno bušenje šest bušotina u vrijednosti od 23,4 milijuna eura, potpisan je 6. lipnja 2017. dok je ugovor za Lot 8 i izradu novih šest bušotina u vrijednosti od 23,6 milijuna eura potpisan  4. srpnja 2017. Početak bušaćih operacija s kopnenim postrojenjima EMSCO-605 (2000 KS) i R-67 (2000 KS)... više

Crosco pretkvalificiran za bušenje srednje dubokih bušotina za Kuwait Oil Company (KOC)

CROSCO, naftni servisi d.o.o. uspješno se pretkvalificirao za bušenje srednje dubokih bušotina za kuvajtsku naftnu kompaniju Kuwait Oil Company . Nakon što je uspješno završen opsežan pretkvalifikacijski postupak, veselimo se uspostavi dugoročne suradnje s Kuwait Oil Company. Kuwait Oil Company je dio Kuwait Oil Corporation – kuvajtske nacionalne naftne kompanije, koja kontrolira cijeli naftni sektor od istraživanja i proizvodnje do rafinerijskog poslovanja i izvoza.

Uspješno produženje licence CROSCO Trening centra

Croscov Trening centar se može pohvaliti da je u travnju 2017. s uspjehom prošao još jedan nadzorni audit kojim je produljena licenca za održavanje tečaja RigPass kojeg izvodimo pod akreditacijom IADC-a (International Association of Drilling Contractors). Time smo produljili kontinuitet i zadržali profesionalnu razinu održavanja tečaja RigPass kojeg izvodimo od 2003. godine kada je Crosco jedini u Europi imao ovu licencu. Osim Crosca, u Europi je još akreditirano samo tri centra, po jedan u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Rumunjskoj

Crosco nastupio 10 put na izložbi i konferenciji OMC u Ravenni

Crosco, naftni servisi, d.o.o. sudjelovao je već tradicionalno kao izlagač na ovogodišnjem Offshore Mediterranean Conference & Exhibition (OMC), koji se održao od 29. do 31. ožujka po 13-ti put za redom u talijanskom gradu Ravenna. Menadžment kompanije susreo se s brojnim delegatima i izlagačima kojih je ove godine bilo više od 18.000 iz 33 različite zemlje čime je potvrđen status OMC-a kao jednog od najvažnijih mjesta susreta operatora i ostalih dionika naftno-plinskog poslovanja. Unatoč nestabilnosti tržišta i niskih cijena nafte,... više

Crosco dobio zahvalnicu Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta

Kompanija Crosco i njezino školsko radilište Ivanić Grad primili su u prosincu 2016. god. zahvalnicu Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (RGN) za doprinos u edukaciji studenata i ostvarenu nastavnu suradnju u protekle dvije godine. – Crosco, kao društveno odgovorna kompanija, kontinuirano sudjeluje i pomaže u edukaciji studenata RGN-a, a jedan od oblika suradnje su i posjete našim radilištima što uvelike doprinosi praktičnom znanju studenata i budućih kolega – istaknuo je tom prilikom direktor Društva Igor Kruljac.