Održavanje

CROSCO je razvio vlastiti tim stručnjaka za pružanje usluga u mnogim aspektima inženjeringa i održavanja opreme u području naftne i plinske industrije. Inženjering, održavanje i preventivno održavanje su uvjet za siguran rad bušaćih i remontnih postrojenja na kopnu i na moru, procesne opreme i strojeva, električne i elektroničke opreme, bušotinske opreme i alata te rafinerija. Navedene usluge su razvijene za potrebe tvrtke CROSCO i drugih tvrtki unutar MOL-INA Grupe, te za ostale klijente.

ODRŽAVANJE SE ODNOSI NA:

  • Procesna postrojenja – uključuju usluge pregleda, preventivnog i periodičkog servisa, popravaka i održavanja bušaćih dizalica, vrtaćih stolova, isplačnih glava, pomičnog i nepomičnog koloturja i kuke, vršnih pogona, isplačnih pumpi, opreme za obradu isplake, opreme za prijenos snage, centrifugalnih pumpi, zavarivanje svih vrsta čeličnih konstrukcija i cjevovoda, IWE/EWE inženjera za tehnologiju zavarivanja, usluga servisa i popravka dizel motora, te zračnih kompresora, zračnog i hidrauličkog sustava i opreme.
  • Energetika i instrumentacija – uključuje električne instalacije, popravak, provjeru i održavanje elektroenergetskih uređaja i instalacija unutar i izvan PEX zone, servis i popravak generatora, AC/DC motora, elektroničkih sustava, SCR i MCC sustava, sustava vršnog pogona (Top drive), mjernih uređaja i PVT sustava. Servis je ovlašten za održavanje sljedeće opreme: HYDRILL, SWACO, Blohm & Voss, Caterpillar, Varco, General Electric, Ross & Hill, MARTIN Decker, Brandt i drugi, te za PEX opremu i radnu opremu sa povećanom opasnosti.

INŽENJERSKE USLUGE UKLJUČUJU:

  • Pregled i rekonstrukciju opreme u nafnoj industriji.
  • Izradu, kontrolu i praćenje projekata izrade i obnove te održavanje opreme i postrojenja.
  • Nadzor, savjetovanje i upravljanje projektima.
  • Izradu tehničke dokumentacije – AUTOCAD 2018, Mechanical Desktop 2018 (3D crteži).  Kako bi se osiguralo apsolutno minimaliziranje zastoja rada bušaćih i remontnih postrojenja, CROSCO je razvio i implementirao računalni sustav preventivnog održavanja. Sustav GALIOT je informacijski sustav za upravljanje i praćenje procesa održavanja opreme na bušaćim i remontnim postrojenjima, te opreme na naftnim poljima. Sustav sadrži sveobuhvatan program održavanja i nabave rezervnih dijelova, planiranja i kontrolinga za rezervne dijelove i materijale, kao i razvoj strategije preventivnog održavanja. Također, sadrži svu popratnu tehničku dokumentaciju i potrebne certifikate.

KRATKA REFERENTNA LISTA UKLJUČUJE:

Platforme: SEDU Panon, SEDU Labin, SEDU Ocean King, SSDR Zagreb-1, SEDU Noble Carl Norberg, SEDU Trident IV, MODU Ispolin.

Kopnena bušaća/remontna postrojenja: National 1625 UDBE; National 1320 UE; EmscoC-1 II i C-2 II; National 80 UE; Mid-Cotinental U914EC; Ideco H44-CD; Ideco H-1000; Skytop Brewster RR 750 i 850; KM 150/180, 210 i 210A; National 4224 – B115; Hydrarig HRL 142; Armco-National 450; Cardwell KM-210A, K-150, AB-150A i A-50-U; IRI-Franks 72-125K.